Kjøp billige sommerdekk på nett

Hos Dekk365 har vi et bredt utvalg av markedets ledende merker for sommerdekk. Med vår dekkvelger finner du raskt riktige dekk til bilen din. Du velger om du vil bare vil ha dekk eller komplett hjul med dekk og felg.

Hvis du vil ha hjelp med montering av sommerdekkene dine, har vi mange monteringsverksteder i vårt partnernettverk.

Våre merker innen sommerdekk

Vi selger dekk fra et nøye utvalg av merker som er ledende på markedet. Samlet dekker de alle dine behov for å få riktige sommerdekk.

Du finner blant annet følgende merker sommerdekk i nettbutikken vår:

Når skal man bruke sommerdekk?

I perioden 1. november til og med første søndag etter andre påskedag skal er det lovpålagt å ha dekk med en mønsterdybde på minst 3 mm. I Nordland, Troms og Finnmark gjelder kravet om minimum 3 mm mønsterdybde fra 15. oktober til og med 30. april.

Ettersom kjøreforholdene og været kan endre seg raskt på senhøsten, anbefaler vi å bytte til vinterdekk tidlig.

Norge er et langstrakt land som strekker seg langt mot nord, og det sier seg selv at vinteren kommer tidligere og varer lengre desto lenger nord du bor.

Derfor er det alltid først og fremst de faktiske kjøreforholdene man skal ta hensyn til når man velger dekk, og ikke datoene.

Når det er vinterlige kjøreforhold og is er vinterdekk alltid det beste.

Utenom vinterperioden som er beskrevet over, skal dekkene ha en mønsterdybde på minst 1,6 mm.

Hva er sommerdekk?

Sommerdekk er laget for å fungere optimalt under normale vær- og kjøreforhold i sommerhalvåret. Dekkmønsteret er blant annet laget for effektivt lede bort vann og inngå vannplaning ved våt kjørebane.

Mønsterdybden på sommerdekk skal ifølge loven være på minst 1,6 mm.

Det anbefales likevel at mønsterdybden er på minst 3 mm for å ha sikrere grep på vår og fuktig vei og samtidig gi godt feste på tørre sommerveier.

Sommerdekkets gummiblanding er også spesielt utviklet for sommerkjøring og fungerer best ved temperaturer over 5 plussgrader.

Hos oss finner du et stort utvalg av sommerdekk i forskjellige prisklasser som passer alle lommebøker. Uansett om du er på jakt etter billige dekk til bil nummer to eller billige premiumdekk til en mer motorsterk sportsbil.