Kjøp billige vinterdekk og piggdekk på nett

Dekk365 har et stort utvalg av vinterdekk fra noen av markedets ledende merker, vinterdekk både med og uten pigg.

Du er naturligvis velkommen til å kontakte oss for råd om hvilken dekktype som er best egnet til nettopp din bil på vinterkjøring!

Vil du ha hjelp til montering av vinterdekkene dine, har vi flere servicepartnere som kan hjelpe deg. Velg den som passer best for deg.

Når du bestiller komplette hjul monterer og balanserer vi alltid vinterdekkene dine, med eller uten pigg, på felg her hos oss før levering.

Våre merker innen vinterdekk med og uten pigg

Dekk365 selger bare nøye utvalgte vinterdekk fra markedets ledende merker. Vi har et stor utvalg av piggdekk og piggfrie dekk. Uansett om du vil ha piggdekk eller piggfrie friksjonsdekk, har vi et komplett utvalg som passer til din bil, der du bor og hvilket vinterunderlag som er vanligst der du kjører.

I nettbutikken vår finner du piggdekk og/eller piggfrie friksjonsdekk fra følgende produsenter:

Hva bør jeg velge?

Det er flere faktorer du bør tenke på når det er tid for å bytte ut dine piggdekk eller piggfrie vinterdekk. Både kjørestilen og hvor i landet du bor har betydning for hvilke dekk du bør velge. For kjøring på snø og is er piggdekk uten tvil sikrest, mens piggfrie vinterdekk er å foretrekke når det er vått eller slapseføre I de nordligste delene av landet er det vanligst å kjøre med piggdekk. Jo lengre sør i landet man kommer, desto vanligere blir det med piggfrie vinterdekk.

Det er ikke lov å ha både piggdekk og piggfrie dekk på bilen samtidig. Alle dekkene på bilen må være enten piggdekk eller piggfrie vinterdekk. I vårt sortiment finner du blant annet piggdekk og piggfrie vinterdekk spesielt tilpasset det nordiske klimaet. Vi selger også europeiske piggfrie vinterdekk. Blant piggdekkene våre finner du blant annet den mangedoblede testvinneren Nokian Hakkapeliitta 9Michelin X-Ice North 4 samt Hankook Winter i*Pike RS2.

Når skal man bruke vinterdekk?

I perioden 1. november til første søndag etter andre påskedag skal er det lovpålagt å ha dekk med en mønsterdybde på minst 3 mm. I Nordland, Troms og Finnmark gjelder kravet om minimum 3 mm mønsterdybde fra 15. oktober til og med 30. april. Det er kun lov å bruke piggdekk mellom 1. november og den første søndagen etter andre påskedag, i Nordland, Troms og Finnmark er perioden hvor det lov å bruke piggdekk fra 15. oktober til og med 30 april.

Resten av året kan man kun bruke vinterdekk dersom det er vinterforhold på veien, og det betyr at det er snø, is eller slaps i veibanen.

Hos oss finner du billige vinterdekk, både med og uten pigger, tilpasset nordiske vinterveier. Vi har vinterdekk i alle prisklasser og vinterdekk som passer til alle biler.

Hva er vinterdekk?

Vinterdekk kan være med eller uten pigg (friksjonsdekk). Hvilken type som passer akkurat deg best kommer an på hvordan forholdene er der du oftest kjører bil om vinteren.

I tillegg til at mønsterdybden på vinterdekkene dine skal være minst 3 mm er gummiblandingen tilpasset vinterklimaet for å få best mulig kjøreegenskaper med piggfrie friksjonsdekk.

Selv om det er tillatt å kjøre med friksjonsdekk om sommeren er det ikke å anbefale.

Vær oppmerksom på at for piggdekk og piggfrie vinterdekk er det andre anbefalinger og regler når det gjelder hvilken hastighetsindeks dekkene bør ha. For vinterdekk holdet det at dekkene er dimensjonerte for en høyeste hastighet på minst 160 km/timen, hastighetsindeks Q.

Det er ikke tillatt å kjøre med en blanding av piggdekk og piggfrie dekk på bilen. Antallet pigger i et piggdekk kan ikke avvike med mer enn 25 % sammenlignet med det dekket på bilen som har flest pigger.

Hos Dekk365 selger vi kun vinterdekk som er oppgitt i listen over vinterdekk fra STRO (Scandinavian Tire and Rim Organizasjon).

Piggdekk eller piggfrie friksjonsdekk?

Når man skal velge vinterdekk er det flere typer å velge mellom. Det finnes 3 typer vinterdekk: piggdekk, piggfrie friksjonsdekk for nordiske forhold og piggfrie friksjonsdekk for mellomeuropeiske forhold. STRO, The Scandinavian Tire & Rim Organizasjon, har fremlagt data som blant annet viser følgende:

  • På våt is har piggdekk litt bedre egenskaper enn piggfrie dekk for nordiske forhold.
  • På blank is og hard snø har piggdekk og piggfrie dekk for nordiske forhold de samme egenskapene.
  • På løs snø har piggfrie dekk litt bedre egenskaper enn piggdekk.
Underlag Piggdekk Piggfrie vinterdekk
For nordiske forhold For europeiske forhold
Våt is ***** **** **
Blank is ***** ***** ***
Hard snø **** **** ***
Løs snø **** ***** ***
Våt asfalt *** ** *****
Tørr asfalt **** *** *****
Stabilitet *** ** *****
Komfort **** ***** ****
Støynivå *** ***** *****